четвъртък, 14 май 2015 г.

На 17 май - втора екоакция от инициативата "Да изчистим България заедно"


         По предварително подготвеният план за провеждане на национална доброволческа кампания “ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” на 17.05.2015 г. почистването ще се проведе в зоните за отдих и туризъм извън територията на град Силистра и на всяко от населените места в областта.
           Разпределение в Силистра: стълбите към местност “Меджит Табия” и района на площадката пред обекта; района на местност “Орехова гора”; района на местност “Чатал чешма” (избрана от служителите от Областна администрация за обект за почистване). Община Силистра осигурява чували и ръкавици за отпадъци, на посочените места ще има представител във времето от 10 до 11 часа. Същият ден е празник на спорта в България.
          АЛФАТАР: Почистване на местност „Седемте кладенеца“, около и на стадионите в населените места от общината, в района на военен паметник с. Цар Асен; почистване и варосване на зони за отдих около гравитачни чешми.
           ГЛАВИНИЦА: Спортни площадки, алеи и паркове за отдих – стадиони и вилни зони.
           СИТОВО: Стадиони в различни села, басейна в общинския център, спортните площадки в Ситово и Поляна.
           КАЙНАРДЖА: стадионите и площадките във всички населени места, край паметника на Димитър Дончев-Доктора край главния път Силистра – Добрич.
           ДУЛОВО: градски зони за отдих и спорт – спортни площадки, алеи, паркове, местности „Жажда” и „Аязмото”, стадиони.
           Участниците в акциите нетрябва да забравят да регистрират - т.е. да маркират, почистенвите обекти, в сайта http://www.btv.bg/da-izchistim/. За контакти: daizchistim@btv.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар