вторник, 26 май 2015 г.

20-килограмов амур награда за силистренски спортисти от турнири в Белене



Наскоро в град Белене се проведе открит турнир по петанк, организиран от Клуб по петанк „АЕЦ-Белене”, който е част от ХІІІ-ия спортен фестивал, който бе под егидата на Българска федерация по петанк и под патронажа на кмета на Община Белене. Фестивалът е традиционен и е посветен на Деня на спорта – 17 май.
Спортният празник се проведе в 9 спорта: Тенис на корт, плажен волейбол, петанк – индивидуално, двойки и тройки, спортна табла, шахмат, дартс, теглене на въже, народна топка и бридж- белот. Участие в тази спортна инициатива взеха над 150 участници от клубове от София, Плевен, Пловдив, Габрово, Свищов, Козлодуй, Белене, Гулянци, с. Комарево, област Плевен, както и от СК по тенис и петанк Силистра. Шестимата силистренци се включиха в три дисциплини – петанк, тенис на корт и дартс.
Нашите представители са на първо място на „петанк-триплети“. Състав на победителите: Пламен Русев, Атанас Христов и Николай Папазов. Имаме и второ място на тенис на корт (двойки) –  Атанас Христов и Николай Папазов. За призовите класирания – отборно второ място, а наградата е двадесеткилограмов амур.
„И в предишни години сме имали призови класирания, но тази година победата на петанк е по-сладка, тъй като е вече на клубно ниво и вече се води на името на новосъздадения клуб с председател инж. Пламен Ковачев“, заявиха силистренските състезатели по тези два модерни спорта. 

Клубът ни е сред новоприетите членове на Българска федерация по петанк през 2015 г. Под егидата на федерацията в Силистра ще има турнир на 12-13.09.2015 г., като СК по тенис и петанк Силистра има амбицията да покаже и организаторски умения. Ще бъдат поканени най-добрите клубове и състезатели за турнира, като за тази цел турнира ще да бъде с паричен награден фонд. В тази насока се надяваме за съдействие от страна на Община Силистра, на бизнеса в града и на нейни граждани, имащи отношение към спорта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар