вторник, 19 май 2015 г.

Първо място за танцьорите от Айдемир на „Капанска китка“ в Разград



           ВЕРСИНАЖ.jordansilistra.blogspot.comВ Разград се проведе поредният Национален фестивал на клубовете за народни хора  „Капанска китка“, в който Танцовият състав на Народно читалище „Родолюбие 2006“ – село Айдемир зае първо място, съобщи Георги Спасов от името на участниците. Фестивалът е със състезателен характер, в който се включиха клубове от всички фолклорни области на страната, представили се пред компетентно жури в състав от добре познати фолклористи на България. Предварително домакините бяха подготвили 250 капански китки за всеки един от участниците.
           „Надиграването протече в два тура, в първия на който айдемирци играха два танца, вкл. добруджанска сборенка, а отличното ни класиране бе своеобразен подарък за хореографа Йордан Филипов, който същият ден бе рожденик“, каза още Спасов. Победата на нашия състав е в категорията за групи под 30 души. Танцов клуб „Северняци” към военния клуб в Плевен получи голямата награда на фестивала, дадена и връчена от Денчо Бояджиев, кмет на община Разград.
Ръководителят на танцов клуб „Абритус” Кънчо Върбанов бе удостоен с наградата „Златна лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи постижения и по повод неговата 70-а годишнина. Фестивалът бе закрит с концерти на танцов клуб „Абритус” и на „Капански ансамбъл“ - Разград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар