неделя, 5 октомври 2014 г.

БАЛКАНСКИ РИТМИ - ПОЧИВКА /турне/ В ДИДИМ



Дата             -       20.10.2014 /понеделник - до 28.10. 2014/вторник/
Цена              -       400 лева
1 ден /20.10/ -        Отпътуване за Дидим. Нощен преход. /около 20 ч. път/
2 ден /21.10/-        Пристигане в Дидим. Настаняване в хотел BUYUK ANADOLU RESORTНачало на All inclusive почивката.
3 ден /22.10/ -       Свободно време за плаж и почивка.
4 ден /23.10/-        Свободно време в Дидим. По избор екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария.
5 ден /24.10/ -       Свободно време в Дидим. По избор екскурзия до Бодрум.
6 ден /25.10/-        Свободно време за плаж и почивка.
7 ден /26.10/ -       Свободно време за плаж и почивка.
8 ден /27.10/ -       Закуска. Отпътуване за Истанбул. Нощувка в Истанбул
9 ден /28.10/-        Закуска. Туристическа програма в Истанбул. Круиз по Босфора. Разходка в Старата част на Истанбул. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта на 28.10. 2014 г. /вторник/.
 Цената включва: Þ     Транспорт с комфортен автобус; Þ     6 нощувки на база All inclusive  в хотел BUYUK ANADOLU RESORT – 5*; Þ     1 нощувка със закуска в Истанбул; Þ     Туристическа програма в Истанбул; Þ     Водач от Гъливер травел. Þ     Две фестивални прояви; Þ     Една от екскурзиите по избор – до  Бодрум  и до Ефес; Þ     Застраховка

Цената не включва:  Участие във втората екскурзия /30 евро на човек/
Входни такси; При група от 15 души автобусът ще тръгне от Силистра.

Повече информация на имейл: lidia_m53@abv.bg.

         Описание на хотела: МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ, Хотелът се намира на 82 км от летище Милас, на 115 км от летище Измир, на 70 км от центъра на Кушадасъ, на 6 км от центъра на Дидим, в селището Айдън, на брега на морето. В ХОТЕЛА: В хотела ще откриете основен ресторант, 4 бара, открит басейн, закрит басейн (с подгряване), 3 водни пързалки, лекарски кабинет, фризьор, магазини, пране, химическо чистене, 2 конферентни зали. СТАИ. Стаите предлагат вана, сешоар, централен климатик, телевизор, телефон, мини-бар (платено), сейф (платено), под - мокет, балкон (не навсякъде), почистване на стаята - ежедневно, смяна на спално бельо - 3 пъти седмично, кабелен интернет (платено), room service (24 платено). ПЛАЖ: Плажът е собствен, пясък. На басейна и на плажа - чадъри, шезлонги - безплатно. Плажни хавлии: безплатно. БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ: турска баня, джакузи, сауна, парна баня, фитнес салон, плажен волейбол, баскетбол, дартс, анимационна програма, безжичният достъп до интернет (в залата за компютърни игри). ПЛАТЕНИ УСЛУГИ: масаж, интернет кафе.

      Бодрум (на турски: Bodrum, стари имена - Будрум, Петрониум, Халикарнас) е град в Югозападна Турция, вилает Мугла. Градът е важно пристанище и една от най-известните туристически дестинации в Егейския регион. Градът е разположен на едноименния полуостров Бодрум, на северозападната част от залива Гьокова, срещуположно отстоящ от гръцкия остров Кос. Днес градът е важен туристически и яхтинг-център. Градът има много интересна архитектура всички сгради са в бял цвят и са максимум на 3 етажа. Курортният град с характерна архитектура е разположен на около 180 км. на юг от Кушадасъ и на около 270 км от най-големия град в региона - Измир. Бодрум, древният град Халикарнас, днес е модерен туристически център, който привлича туристите с кристално чисто море, добри плажове и мек климат. В района около пристанището, както и в съседния залив Гюмбет, където са разположени повечето хотели, ще намерите и множество заведения, кафенета, нощни клубове, дискотеки и магазиниДокато сте на почивка в Бодрум може да посетите древният град Ефес - вторият по големина град в Римската империя и калциевите тераси на Памуккале. Също така може да се разходите с ферибот до гръцкия остров Кос.

  Ефес. Бил е един от най-важните и древни гръцки градове в Мала Азия, днес в Турция. Разположен е на около 50 км южно от Измир, недалеч от турския бряг на Егейско море. Селището е известно още през 2 хилядолетие пр. н.е. от тексти на хетитите и изглежда е идентично с Апаса – важен център на хетитите и микенската култура. Около 10 в. пр. н.е. започват да се заселват йонийски гърци.
До превземането на града от царя на Лидия Крез през 560 г. пр.н.е. Ефес е разположен на север от бъдещия град, прочут с храма на Артемида (Артемизион) – едно от седемте чудеса на древния свят, построен на ново и през 296 г. пр.н.е. от царя на Тракия Лизимах преместен на сегашното място и преименуван за известно време на името на жена му Арсиноя. След това Ефес става голям пристанищен град, заемащ 350 хектара и от 189 пр.н.е. до 133 пр.н.е. влиза в състава на Пергамонтското царство, а след 133 г. пр. н.е. в Римската империя, като един от най-важните градове и седалище на проконсула на провинция Азия. През късната античност запазва значението си като място на поклонение и седалище на епископа на Азиатския (държавно-административен) диоцез.
През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, а през 449 г. там се състоява т.нар. «разбойнически» събор. До днес са запазени 85 м от сградата и кръщелния купол на църквата Св. Богородица, в която са се състояли съборите. Ефес губи значението си през византийско време, преди всичко заради отдръпването на морето от пристанището. През 1090 г. , малко преди Първия кръстоносен поход, Ефес е превзет от селджуките. Близко до града, по време на османите, е основано селището Аясолук (Ayasoluk), преименувано по-късно на Селджук (Selçuk).


Няма коментари:

Публикуване на коментар