петък, 17 октомври 2014 г.

Областната транспортна комисия в Силистра прие изменения в разписанията на автобуси по различни направления

17/10/2014

http://silistra.government.bg
         В Областна администрация Силистра заседава Областната транспортна комисия. Прието е изменение на МР № 19201 на автобусна линия Силистра – Шумен с часове на тръгване 06,45 ч. – 14,00 ч. Разписанието ще се изпълнява целогодишно в дните от понеделник до петък. Актуализацията се налага поради намалял пътникопоток и на липсата на интерес от превозвачи за изпълнение на линията целогодишно и ежедневно.
        Прието е изменение на МР № 19103 на автобусна линия Русе – Силистра с часове на тръгване 17,00 ч. – 13,30 ч. Увеличава се скоростта на движение в двете посоки и се намалява общото време за движение в права и в обратна посоки. Променят се часовете на пристигане/тръгване от междинни спирки по маршрута на линията.
       Прието е изменение на МР № 19301 на автобусна линия Русе – Силистра (през Поляна, Попина и Гарван) с часове на тръгване 13,30 ч. – 08,00 ч. Така се увеличава скоростта на движение в двете посоки и се намалява общото време за движение в права и в обратна посоки. Променят се часовете на пристигане/тръгване от междинни спирки по маршрута на линията. Според новото маршрутно разписание престоят в Автогара Тутракан е 10 минути.
       В рамките на дневния ред на комисията са обсъдени и проблеми, свързани с транспортното обслужване на населението в област Силистра, сред които най-значим е този с нерегламентирания транспорт. Зам. областният управител и зам. председател на ОКТ Венцислав Маринов пое ангажимент да свика експертна комисия, която да търси разрешение на проблема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар