четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Спортен клуб „Снайпер“ отново с шампионски титли


Теа е №1
         Държавният спортен календар по спортна стрелба на БФС за всички възрастови групи се проведе в гр. София от 26-30.09.2014г. град Силистра отново успешно и с триумф бе представен от 15 състезатели на СК "Снайпер – 92". 
      Теа Димитрова, девойки младша възраст, участва в дисциплините с пушка и завоюва златен медал след шампионска титла в дисциплината 50 м."3 по 20 изстрела" от положение "коляно, легнал и прав" при девойки мл. възраст, и сребърен медал в дисциплината 50 м. от положение легнал. В дисциплината, където е шампионската й титла тя покрива и нормативите за майстор на спорта - "Честито!", съобщи Иван Касчийски, ст. треньор в клуба и преподавател в ОСУ "Дръстър"- - тук учат повечето от стрелците на Силистра. За 17-годишната Теа това е седма титла през последните години. Предстоят й контролни състезания в Търговище и София за покриване на нормативи за международни състезания.

Ванина също е №1
Момчетата с треньорката си
Ив. Димитрова
    Ванина Илиева спечели златен медал и шампионска титла в дисциплината 50 м. с пушка - 30 изстрела от положение легнал. Ванина е дебютантка в състезания, тъй като от една година тренира, тя e ученичка в 6 клас и е за първа година в ОСУ „Дръстър”. Отборните резултати на клуба са показателни за усърдието на спортистите и техните треньори с постигнатото III място отборно от страна на "момчетата с пушка" в дисциплината 50 м. - 30 изстрела от положение "легнал".
         Успехите на състезателите ни по стрелба са резултат от работата на треньорката Иванка Димитрова, на вниманието на ръководството на клуба с председател Златко Нотев и на спортното училище с директор Петър Цветков, както и на помощта на община Силистра - в случая с осигурения транспорт за участие в състезанието.
По този титлите по стрелба областният управител на област Силистра Стоян Бонев отправи поздравителни адреси до шампионките на страната. В посланието до Ванина Илиева се казва: „Убеден съм, че всички, които имат заслуга за Вашия успех – треньорите и ръководителите на клуба и на спортното училище, изпитват гордост от златния медал, постигнат при неимоверна конкуренция“.
Областна администрация Силистра винаги е била на разположение на спортистите от Силистра и областта в случаите, когато е възможно да се окаже институционална или практическа помощ.
В резултат на взаимодействието на спортен клуб, община и "Област Силистра" успешно бе защитен проект за ремонт на покритата лекоатлетическа писта на стадион "Луи Айер" в крайдунавския град.


Няма коментари:

Публикуване на коментар