събота, 4 октомври 2014 г.

Интерактори са първата група младежи посетили новия Център от семеен тип в Силистра

  


Представители от Интеракт клуб Силистра с президент Моника Генчева са първата младежка група, посетила колективно новия Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Бялата лястовица", открит наскоро след европейска разработка. Интеакторите са обединени като структура към Ротари клуб – Силистра и това е поредният проект на ученици предимно от ЕГ и ПМГ. Те подариха на децата в центъра пособия за рисуване, както и лакомства.
Заедно с тях постъпи и дарение от стоматоложка от София, родом от Силистра, която за втори път проявява отношение към проблемите на социалния дом. В него при чудесни условия живеят 12 деца и младежи, обгрижвани от 11 възпитатели и още друг персонал. 
Някои от домуващите ходят на училище, но повечето се обучават на място в умения за грижа за себе си и бита си. Три от децата са лежащо болни. Ангажименти към ЦНСТ имат също психолог и рехабилитатори.  Центърът обаче има нужда от препарати за пране и за почистване на помещенията, както и от памперси, набавяни предимно благодарение на жестове на добри хора. Директор на дома е д-р Таня Стойкова, специалист с голям опит в управлението на подобни центрове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар