петък, 17 октомври 2014 г.

ОИЦ – Силистра популяризира Кохезионната политика на Европейския съюз със спортен празник с над 500 деца


              В област Силистра приключи спортната кампания под надслов „Да спортуваме ЗАЕДНО!“, провеждана в цялата страна чрез мрежата от 28 информационни центъра. Целта на проявата бе да бъде популяризира Кохезионната политика на Европейския съюз в България. В периода 13-18 октомври 2014 г. във всички области, вкл. в област Силистра сред 500 деца и подрастващи, бяха проведени разнообразни спортни събития и състезания. Чрез тях по атрактивен начин станаха известни на повече хора резултатите от изпълнените проекти, финансирани от европейските фондове. 
            Заключителната част на кампанията в Силистра бе проведена от  Областен информационен център – Силистра на стадион „Доростол“. Там бе извършено награждаването на победителите в областния турнир по футбол, в който се включиха по един отбор от всяка община плюс тим на спортното училище в областния град. Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов връчи купите на най-добрите: отборите на Дулово, ОСУ „Дръстър“, Главиница и Дулово. Представени бяха и победителите в спортната игра по ориентиране „Европейско пътешествие“, в която се включиха 366 ученици от първи до 12 клас.
           Заместник областният управител Младен Минчев поздрави организаторите и участниците и връчи най-големите от наградите, изтеглени в томболата: фотоапарат за гимназиста Хр. Христов от ПГМГ „Владимир Комаров“, камера за ученичката Т. Воронина от ОУ „Отец Паисий“, а велосипедът бе за Т. Каракашева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Силистра. Други 120 предметни награди отидоха в различни адресати. В поздравителната програма участваха представители на Вокалните студиа "Мегатон" и "ДОРЕМИ", както и на балет "Аксел".

Няма коментари:

Публикуване на коментар