вторник, 17 септември 2013 г.

Двойката по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова завоюва нови две отличия на силния международен турнир „SLOVAK OPEN CHAMPIONSHIP”



Двойката по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова завоюва нови две отличия на силния международен турнир „SLOVAK OPEN CHAMPIONSHIP”, проведен на 7-ми и 08-ми септември в столицата на Словакия Братислава. И на стандартни и на латиноамерикански танци Илия и Адриана завоюваха вторите места в конкуренцията на двойки от цяла Европа – в стандартните танци в конкуренцията на 38 двойки, а в латиноамериканските танци – на 34 двойки.
Илия и Адриана се състезаваха в своята възрастова група JUNIOR II (юноши до 15 години), в която са за първа година. Въпреки че повечето от двойките бяха по-големи от тях, Илия и Адриана показаха, че ги превъзхождат и че са една от най-добрите танцови двойки в своята група. И на този турнир Илия и Адриана се справиха блестящо с конкуренцията си и класата им бе достойно оценена.
Това участие на Илия и Адриана е част от подготовката им за световно първенство по стандартни танци, което ще се проведе в края на месец октомври в Москва, където те ще представят България.
Самият турнир „SLOVAK OPEN CHAMPIONSHIP” е един от най-престижните в света. От общо около 2000 турнира в цял свят, които мерят ръст в спортните танци, „SLOVAK OPEN CHAMPIONSHIP” към момента е на 30-та позиция по рейтинг, като само за сравнение може да се посочи, че към момента най-силният български турнир „BURGAS OPEN” е на 76-та позиция, въпреки че в рамките на бургаския турнир се проведе надпреварата за световната купа по стандартни танци, което вдигна рейтинга на турнира. Това още веднъж показва значимостта на постижението на Илия Добрев и Адриана Ангелова.
КСТ „Елеганс” - Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар