неделя, 15 септември 2013 г.

Учениците от сега знаят кога съм им ваканциите през новата учебна година


Със сигурност, много деца гледат още с носталгия към лятната ваканция. Адаптирането може да стане малко по-лесно, като се знае кога ще са следващите почивки.
След старта на учебната година първите дни за отдих на учениците ще са от 1 до 3 ноември - ваканцията е с наименованието есенна.
Коледната ваканция ще се разпростре  от 24 декември до 5 януари - в този период ще бъде отбелязана и Новата година, в учебна обстановка обаче, ще празнуват Ивановците  и Йордановците.
Да се порадват на зимата без да са на училище децата ще могат в рамките на  4 почивни дни, а именно от 1 до 4 февруари2014 година. Тези дни се падат между двата учебни срока, така че  минава и за между срочна ваканция. Вторият срок с нови сили трябва да започне на 5 февруари.
Пролетната почивка започва за всички учащи на 29 март, но за дванайсетокланиците приключва преждевременно на 1 април, докато малките ще се радват до 6-ти април.
За всички,освен за седмокласниците и дванайсетокласниците -21 и 23 май са почивни дни, когато ще се провеждат държавните зрелостни изпити и националното вътрешно оценяване.
Краят на учебната 2013 и 2014 година ще настъпи различно - за първокласниците тържествено на 22май. За учениците от 2 до 4 клас - с осем дни по-късно, а именно на 30 май. От 5 до 7 клас трябва търпеливо да дочакат до 13 юни за голямата свобода, а от осми до единайсети клас ще се радват на лятото след 30 юни. Първи приключват учебната година учениците от последен клас, които ще броят до 12 след 15 май.



а

Няма коментари:

Публикуване на коментар