неделя, 22 септември 2013 г.

Обществеността на Силистра почете Деня на независимостта с активното участие на екипа и администрацията на областния управител

           В Силистра пред паметника на Апостола на Свободата Васил Левски се проведе тържество за Деня на независимостта, датиращ от 22 септември 1908 г., организирано от община Силистра. В него активно се включи екипът на областния управител – заместник-областните управители Вяра Емилова и Джанан Халил, главният секретар Светлана Великова, както и голяма група представители на областна администрация.



        Назаем от http://silistra.government.bg/:

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов държа слово за празника, за да подчертае неговата значимост през последните 105 г. след манифеста на княз Фердинад във Велико Търново, провъзгласил България за самостоятелно царство и държава. Деца от четвърти клас на силистренско основно училище изнесоха кратък рецитал в името на любовта си към България. Градският духов оркестър изсвири маршове, за да подсили тържествеността на ритуала, посветен на Деня на независимостта. В него участваха народният представител Антон Кутев, председателят на Общински съвет – Силистра Димитър Генов заедно със свои колеги съветници от различни политически групи, представители на партии и неправителствени организации.
       От името на институцията – областен управител, приветствие поднесе Вяра Емилова, заместник-областен управител: „Тридесет години преди Деня на независимостта в един зимен ден Силистра има честта да е първият свободен град след края на поредната руско-турска война, довела до Освобождението на Българи. Три десетилетия са необходими до есента на 22 септември 1908 г., за да стане факт символичният акт, с който продължава съществуването си Второто българско царство.” В знак на признателност пред паметника на най-великия българин бяха положени венци и цветя от участниците в тържеството - представители на област и община Силистра, политически партии, неправителствени организации и граждани.
Достолепен дом в Силистра граден със самочувствие в навечерието на Деня на независимостта

Няма коментари:

Публикуване на коментар