сряда, 4 септември 2013 г.

Политиката не може да бъде сблъсък на две агитки

             Политиката не може да бъде сблъсък на две агитки, като "Левски" и ЦСКА на националния стадион. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев във връзка с протестите пред парламента, предаде репортер на БГНЕС.
            И чиито вувузели са по-мощни - значи те са прави. Това не е диалог, както не е диалог приказката: ние сме правите, вашата оставка е единственото условие и нищо друго не ни интересува. Ние сме готови да водим разговор с всеки, защото политиката "избори до дупка" не е продуктивна, коментира Станишев. И протести до дупка също не е продуктивно. Нека бъдем откровени и да спрем с фалша и с приказките за спонтанните протести, обърна внимание той. Не отричам правото на когото и да било - спонтанно и организирано да протестира, уважаваме всеки протест и неговите мотиви, но при спазване на реда, отбеляза червеният лидер.
         Имаме идеи за разграничаване на икономическия интерес от публичния интерес, вече има няколко стъпки, които направихме и такива, които предстоят, заяви той по темата за приоритетите на кабинета. И даде пример със Закона за обществените поръчки и за промените в него, които се приемат много добре от бизнеса. В момента 2 процента от фирмите печелят 98 процента от обществените поръчки - това е монопол, това трябва да се промени, категоричен е Станишев. Сред другите приоритети са подкрепата на българските производители, на малките и средни фирми чрез ясно антимонополно законодателство, тъй като монополите са прояли цялата икономика видимо и невидимо.
           Надявам се, че ГЕРБ няма да останат в самоизолация, иначе ще пропадне целият им опит да се върнат в парламента, за да работят за хората, както казват те. Ние правим предложения, раздаваме ги на всички групи и преамбюла, и съдържателната част, за да потърсим съгласие, защото хората не ги интересува кой е на власт, а дали властта решава проблемите им, подчерта Станишев. /БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар