вторник, 24 септември 2013 г.

http://lifeline.bg/: Мед и канела – някой ползи за здравето

Мед и канела – някой ползи за здравето

Канелата и медът са единствените храни на планетата, които не се развалят и не гният.
Годност и съхранение на меда.
Въпреки, че медът може да се захароса, той не губи своите качества. Когато това се случи отворете капака и поставете съда с меда във вряла вода и оставете да се разтопи. Медът ще бъде толкова добър, колкото когато е пресен. Не го поставите в микровълновата фурна, така се убиват ензимите.
Съчетание на канела и мед може да лекува много заболявания:
Науката приема меда като много ефективно средство за лечение на заболявания. Медът може да се използва без странични ефекти и дози. Приеман правилно може да го вземат и диабетици.
Предлагаме Ви списък на заболявания, които могат да бъдат излекувани с мед и канела:
- Заболявания на сърцето.
Направете паста от мед и канела на прах и си мажете филийки хляб всяка сутрин, вместо с конфитюр зазакуска. Това ще доведе до намаляване на холестерола в артериите и предотвратяване на пациента от сърдечен удар.
В допълнение, тези, които вече са имали вече сърдечна атака ще бъдат защитени от повторен инфаркт. Редовната употреба на тези вещества помага да се запазите здрави и да укрепнете ритмичните мускулни движения на сърцето.
- Артрит.
Артрита може да изчезне, ако вземате два пъти дневно /сутрин и вечер/ по една чаша топла вода с две супени лъжици мед и една малка щипка канела. Ако се приема редовно дори хроничен артрит може да бъдат излекуван. Последните изследвания на Университета в Копенхаген показа, че лекари, които лекуват пациентите си със смес от една супена лъжица мед и половин чаена лъжичка канела преди закуска от 200 пациенти 73 вече не усещат болката и са подвижни.
- Храносмилането.
Канела поръсена върху две супени лъжици мед се приема преди хранене може да намали киселинността. Също така помага по-добро усвояване на храната и намалява образуването на газове.
- Тайната на дълголетието.
Чай с мед и канела, приеман редовно намалява щетите, причинени от старост в тъканите. Смесете си четири лъжици медканела на прах и три чаши вряща вода, за да си направите чай. Пие се три до четири пъти на ден. Този чай поддържа кожата свежа и намалява щетите, причинени от свободните радикали на стареенето на кожата.
- Инфекции на пикочния мехур.
Разтворете две супени лъжици канела на прах и една супена лъжица мед в чаша с топла вода и изпийте . По този начин ще унищожите микробите в пикочния мехур
- Холестерол.
Две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах се смесва с 16 грама чай и се прилага при пациенти с високи нива на холестерол. Понижава кръвното ниво 10 процента през първите два часа на лечението.
- Настинки и грипове.
Учен в Испания доказа, че медът съдържа естествена съставка, която убиват микробите и предпазва пациентите от грип и простуда.
Тези, които страдат често от тежка настинка могат да вземат една супена лъжица хладък мед с 1 / 4 чаена лъжичка канела в продължение на три дни. Това ще помогне да се излекува всяка изстинка и да се изчистят синусите.
- Стомаха.
Мед с канела също така помага и да се лекуват стомашни язви дори се лекуват напълно.
- Имунната система.
Ежедневната употреба на мед и канела на прах укрепва имунната система и предпазва организма отбактерии и вируси. Учените са установили, че меда съдържа различни витамини и желязо в големи количества. Постоянно използване на мед укрепва белите кръвни клетки и предпазва от болести.
- Акне.
От три супени лъжици мед и канела на прах, направете паста, с която можете засегнатите места вечер преди лягане. Измийте на сутринта с топла вода. Мажете две седмици и ще изчезнат до корен.
- Инфекции на кожата.
Прилагането на мед и канела на прах в равни части върху засегнатите части лекува екземи и всички видове кожни инфекции.
- Загуба на тегло.
Сутрин половин час преди закуска и преди лягане, изпийте чаша преварена вода с мед и канела. Ако пиете редовно намалява теглото и не позволява на мазнините да се натрупват в тялото, дори и ако човек приемахрана богата на калории.
-Халитоза. (Лош дъх)
Гаргара с гореща водамед и канела запазва Вашия дъх свеж през целия ден.
- Загуба на слуха.
Всеки ден хапвайте мед и канела на прах в равни части, които подпомагат възстановяването на увредените тъкани на ушите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар