неделя, 22 септември 2013 г.

В Силистра стартира първият по рода си курс по шри-шри йога


5 са проведените в Силистра курсове
"Изкуството на дишането", също по линия на фондация
"Изкуството да живееш". Общо 20 000 в страната са били
в подобни курсове, а 4 000 са обучените затворници
В Силистра в сряда предстои да започне няколко дневен курс по шри-шри йога, който е първият по рода си. Курсът е към Фондация „Изкуството да живееш”. Провежда се в новия център „Здраве и щастие” в една от модерните сгради в Силистра.  Курсът ще бъде воден от Райчо Моллов, по професия графичен дизайнер, който от пет години се занимава с йога. Наскоро е преминал през сериозно обучение по „шри-шри йога” в международен център към Фондация „Изкуството да живееш” в Германия. еки има различни концепции за това какво е йога. Силистра е първият курс, който ще води след завръщането си.
Райчо Моллов в момент на медитация
Приятелката му Николета Цветкова е специалист по аюрведа и е от Силистра, което обяснява неговото желание от тук да започне серията от курсове, предназначени за хора от различни възрасти както за начинаещи, така и за напреднали. От г-н Моллов разбираме, че през ноември – декември в България ще гостуват преподаватели от Индия, но най-близо среща с тях ще има във Варна. Да припомним, че фондацията организатор е в България е от 12 г. и е представена в над 30 града и няколко села. Конкретно в Силистра развива дейност от 2 години, при това достатъчно успешно, а отскоро и в Дулово. Девизът на заниманията в курсовете е „Усмивка на всяко лице”. Йога е един от ключовете да се отървеш от стреса и отново да бъдеш като дете безгрижен. 
Геомил Георгиев е представител на центъра „Здраве и щастие” в Силистра. Той допълва разказа на нашия гост с още един аспект: „Детство без агресия” се наричат курсовете за деца – направили сме вече 6 в две от училищата в града с деца след втори клас, също с лицензирани преподаватели. Отзивите са много добри както от децата, така от родителите и учителите. Има заявки за още 6-7 курса, които ще започнат през октомври. В часовете на обучение се играят специфични игри. Прилагат се и леки дихателни упражнения за справяне със стреса.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар