вторник, 26 март 2013 г.

Започна реденето на листите в Крайдунавска Добруджа, засега Антон Кутев е единственият известен водач - листата на КБ

       

       Започна реденето на листите на партиите за 42-ото НС на Република България. Вкл. и в 20-ти МИР-Силистра, един от най-малките райони в страната. Борбата е за четири мандата, предимно между управляващите от ГЕРБ, опозицията в лицето на БСП и "първата политическа сила в региона" - ДПС. Засега само БСП е е определила своя водач - настоящия депутат Антон Кутев, водач на листата на Коалиция за България. На 29 март Областният съвет на БСП ще определи останалите участници в листата до 8-о място. Претенденти за местата са представители на партийните организации в 7-те общини. Областната структура на ГЕРБ е направила своите номинации в Изпълнителната комисия в София и по неофициална информация сред предложенията е настоящият депутат Стефан Господинов в компанията на познати лица - партийци и известни личности. Кампания на подбор върви и в ДПС. За там от публикации в централни медии се знае, че сред очакваните водачи на листата са настоящите депутати Рамадан Аталай и Рушен Риза.  Претенции към мандат биха имали още партии като Националрна паритя за свобода и достойнство, за която се говори, че би пратила някой от своята "тежка артилерия", т.е. от знаковите си личности. Интерес предизвиква и изборът на Движение "България на гражданите.

    Какво научаваме по горещата тема от медиите" В www.standartnews.com четем: Ексминистър срещу топсоциалист в Силистра: Силистра. Бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова се спряга като най-вероятния водач на листата на управляващите в Силистра. Почти сигурно е, че на предстоящите избори „тежката артилерия“ на ГЕРБ ще се сблъска челно с топсоциалиста Антон Кутев. Сблъсъкът между двете водещи политически фигури предвещава тежка битка за депутатските места в смесения регион, в който мандатите бяха намалени от 5 на 4. Двубоят между двете най-силни партии ще се ожесточи и заради факта, че третата по значимост политическа сила ДПС, която на местните избори претърпя тежка загуба от ГЕРБ, ще направи и невъзможното да си върне позициите на първа по влияние партия в региона.

        От reporter.blog.bg научаваме: БСП обяви водачите на листи с кандидати за депутати. Националният съвет на БСП определи водачите на листи на продължило няколко часа закрито заседание във вторник. Заявката, направена от лидера на партията преди месец, беше за обновление, но малцина от "старите" лица пожелаха да се оттеглят доброволно, което предизвика напрежение и вътрешни сътресения, пише Mediapool. Антон Кутев - водач на КБ за Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар