вторник, 19 март 2013 г.

Назаем от Паралел44: Антон Кутев с отчет първо пред медиите, после и пред конференцията на БСП навръх Първа пролет


                Пълен отчет за дейността си като народен представител от Силистра и региона направи пред медиите вече бившият депутат от БСП Антон Кутев. “Този отчет ще бъде представен пред силистренската организация, а така също ще бъде отпечатан и в брошура”, обясни в началото Кутев. В началото той обобщи мандата на 41-то Народно събрание, което вече е в историята. “Това Народно събрание се провали. Вина за това носят Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Бойко Борисов – със своите системни отсъствия от парламента. Стигна се до прецедентп – бюджетите на България да се приемат в отсъствието на премиера. 
           Започвайки с най-висок рейтинг, това Народно събрание приключи с най-нисък, като постави няколко отрицателни рекорда. Например – 131 отменени текстове от Конституционния съд и 14 пъти налагане на вето на приети законопроекти от страна на президента”, обясни Кутев. Според него, отишлото в историята 41-во Народно събрание поставило и рекордна ниска степен на социално чувствителност, което всъщност изкарало хората на улицата. “Лично аз от парламентарната трибуна съм отправил 159 въпроса и питания към правителството и Бойко Борисов и по този показател съм един от 5-те народни представители с най-силно участие в парламентарния контрол”, отчете Антон Кутев. Той подчерта, че някои от неговите питания са се превърнали по-късно в парламентарни дебати. “Имам десетки питания по горещи теми, проблеми и въпроси, които са засягали пряко Силистра и региона, като закриването на местния театър, закриването на ж.п. гарата в Алфатар, неремонтирането на второкласната пътна мрежа, проваленото финансиране и реализиране на проекта за пречиствателната станция, неразплатените сметки за зимно поддържане и почистване, и др.”, посочи още Антон Кутев. Той е участвал в изготвянето на два законопроекта, един от които – включването на НДК в забранителния списък за приватизация, е бил приет. 
       “Нито веднъж, през целия си мандат като народен представител от Силистра и региона, не съм подкрепял в пленарна зала и гласувал в полза на спорни или лобистки текстове”, гарантира Кутев. “Специално в Силистра, освен традиционните приемни, имам проведени 152 общи срещи с близо 9 000 граждани от цялата област, над 100 срещи в страната и над 50 местни пресконференции, като също в Силистра съм организирал посещение на много народни представители и заседание на ИБ на БСП”, отчете още Антон Кутев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар