четвъртък, 28 март 2013 г.

Четвъртият младежки АФОН под шапката на властта, медиите и гражданските протести


     "ВЛАСТТА, И МЕДИИТЕ, И ГРАЖДАНСКИТЕ ПРОТЕСТИ: смяна, подмяна или промяна?” е заглавието на следващия Академичен форум за обществена наука (АФОН). И тази година за четвърти пореден път младежите от университетски, образователни и публични институции от България и Европа се включват в академичното творчество за рационалността на науката в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) на 18 май 2013г. Инициаторите отново са проф. д. с. н. Михаил Мирчев и гл. ас. д-р Катя Михайлова от УНСС. 
          Тематиката на Форума за научни студентски изяви е изцяло очертана в границите на актуалното преди извънредните парламентарни избори през май. Ударение се поставя напоследвалата икономическа и политическа събитийност в България. Творческите проекции на участниците могат да следват няколко подразделения на голямата тема“Властта, и медиите, и гражданските протести: смяна, подмяна или промяна?”: конфигурацията власт - чрез гражданските протести - оставката на ГЕРБ и Бойко Борисов. Политическата система – време ли е за смяна. Докъде стигат медиите – инструмент, дискусия или злоупотреба. Гражданските протести - улицата в България, политика и власт. Политическите рейтинги – вот на доверие или какви са процентите преди 12 май 2013 г. 
       “В такова време е наистина предизвикателство да си събереш ума, да се обърнеш към мъдростта и прогнозите на класически автори, сам да застанеш над вълните в ежедневието – за да обобщиш, за да прозреш по-надалеч, за да мислиш за принципи, докато другите наоколо са се вторачили в комбинации и текущи страсти.”, пишат организаторите в покана към всички желаещи да творят наука от академичната скамейка. 
         За кандидатстване за участие изпратете реферативно есе по темата на АФОН ‘2013 и заявка като използвате е-формата на адрес www.academic-forum.eu/mafon2013/uchastie.php. Можете да участвате индивидуално или екипно. Водещи в разработката са: авторовата теза и рационалната аргументация, основани на реферираните от автора научни текстове и източници. 
          Обемът на реферативното есе трябва да бъде между 1 000 и 1 500 думи. От екипа на АФОН препоръчват на участниците да работят с научен консултант. До 26 април пък е крайният срок за кандидатстване, e-заявка за участие/Application Form и 70% от заключителния вариант на Вашето реферативно есе ще потвърдят присъствието Ви на сцената на АФОН. 
     От идеята до действителността АФОН се доказа като просперираща трибуна за академично студентско творчество. През есента на 2011 г. науката като споделено пространство се съсредоточи в темата:„ИЗбори по време на криЗА”.„Социалната срещу либералната държава” пък беше логото на втория младежки АФОН. “Червената ябълка”, символ на събитието, се появи и през есента на 2012 г. с шапката на „Глобализацията тук и там”
http://novata-jurnalistika.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар