петък, 29 март 2013 г.

ЛИДЕР и верига магазини „Европа” с политико-икономическа среща в Силистра


  
Росен Владимиров от търговска верига "Европа"
в делови разговор с Даниела Георгиева, водач на листата
на ЛИДЕР  за 20-ти МИР - Силистра
         „В Силистра се проведе първа по рода си политико-икономическа среща, организирана от Политическа партия ЛИДЕР и търговска верига от магазини „Европа”, която е в нейна подкрепа”, съобщи строителният предприемач Даниела Георгиева, която е определена за водач на листата за 20-ти МИР - Силистра в изборите за НС. До понеделник ще стане ясна цялата листа за Силистренска област. В срещата участваха над 20 представители на средния и малкия бизнес от Силистра и общината, вкл. земеделски производители.
Политико-икономическа среща
с производители от област Силистра
„Верига магазини „Европа” е 100% българска собственост и предлага наша стока в 39 магазина в страната, от които 29 в София, като предстои да бъде открит магазин в Русе”, каза пред присъстващите икономистът Росен Владимиров от името на ТВ „Европа”. На 1 октомври м.г. стартира работата на веригата магазини, вкл. в 10 града  извън столицата. В намеренията им са да възстановят изкупвателните пунктове у нас на селскостопанска продукция.
„В сферата на строителството, където работя от 30 години като строителен предприемач и проектант, сме потърпевши през последните години от законодателството, поради което вече няма социално-защитима икономика”, заяви Даниела Георгиева. В партията смятат, че почти няма сектор от икономиката, който да не е засегнат от политическата криза в България и от икономическата криза в света. „В България в момента 1 издържа 8 души при съществуващата данъчна политика, а трябва двама да издържат един, за което е необходима развита икономика”, обясни Георгиева. Сред предложенията на партия ЛИДЕР е и необходимостта „държавата да се разплати с бизнеса”.
По атрактивен начин някои от участниците в близо двучасовата среща разясниха тревогата си за бизнесклимата у нас. Например, представител на средния бизнес се оплака: „Като отида в банка да тегля кредит от 25 хиляди лева, по 35 минути пиша, че няма да правя с тях бомба”. Друг негов колега продължава мисълта му по повод обезлюдяването в областта: „В село Върбино, Дуловско, вече има само 11 овце и население от 15 души”. Дългогодишен изкупвач и износител на агнета споделя: „Вилата си на село вече не я заключвам, и без това през 2-3 дни крадци я „проверяват", макар вече няма какво да се краде от нея”. В хода на разговора се оказа, че в Силистренска област са останали само трима лицензирани производители на вино. Един от тях не пропусна да отбележи: „Като отида на „Слънчев бряг” да си предложа виното, ми казват – „много е хубаво, ама му сложи италиански етикет, за да го продадем”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар