неделя, 31 март 2013 г.

ОСУ „Дръстър” - шампион по футбол на малки врати и притежател на купата на ПГС „Пеню Пенев”




           Отборът на Общинското спортно училище „Дръстър” е тазгодишният шампион в турнира по футбол на малки врати за купата на Професионалната гимназия по строителство „Пеню Пенев” в Силистра. В надпреварата за 16-тия трофей, на 29 март, се състезаваха сборни отбори от 6, 7 и 8 клас на пет основни училища в град Силистра. Мачовете преминаха изключително оспорвано. По традиция бе приложена системата „всеки срещу всеки” в две полувремена, всяко с продължителност от 10 минути. Общо бяха изиграни 10 срещи.  Единствено първата завърши с равен резултат. Останалите са с победи и с по един гол разлика между съперниците. След 4 часа футбол на игрището на Строителната гимназия, ето как се подреди крайното класиране: ОСУ „Дръстър” – 10 точки,   ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, ОУ „Отец Паисий”, СОУ „Юрий Гагарин.
            Съдийската комисия отличи най-изявените футболисти. За голмайстор на турнира за купата на ПГС „Пеню Пенев” – Силистра бе обявен Георги Николов от училище „Иван Вазов”. Неговият съотборник Боян Траянов получи награда за най-добър вратар. А като най-полезен играч бе определен Константин Еланов от училище „Кирил и Методий”.  Въпреки студеното време малките футболисти се радваха на скромна, но ентусиазирана публика. Сред гостите бяха също бивши и настоящи преподаватели по спорт, експерти от образователните институции в града, директори на училища, както и доайенът и създател на турнира преди 16 години Атанас Стойков – бивш учител по физическо възпитание в Строителната гимназия.
          Отборите и най-успешните футболисти получиха грамоти, футболни топки и дребни предметни награди от организаторите. ХVІ-ят турнир по футбол на малки врати за купата на ПГС „Пеню Пенев” – Силистра се проведе и благодарение на финансовата подкрепа на фирма „Доби-Д” с управител Добри Генов.

Светлана Петрова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар