понеделник, 15 май 2017 г.

В Силистра чрез спортен маратон - към книгата и знанието

Силистренецът Александър Тодоров организира маратон, озаглавен "Чрез спорт към знание", с който да се съберат средства за закупуването на нови книги за Регионалната библиотека "Партений Павлович". 

В благотворителното събитие, което се проведе в Дунавската градина на 14-ти май, взеха участие 194 души, които успяха да съберат за книги чрез бягане над 1 600 лв. 


Маратонът стартира в 8.00 часа и приключи в 12.00. Правилата изискваха всеки записал се участник през това време да пробяга минимум 1 обиколка, която се равнява на 400 метра и която прибавя към общата сметка 1 лев. За събитието бяха дошли и трима гости от Варна, които дадоха сериозен принос за увеличаване на сметката, като всеки от тях пробяга по 58 обиколки. 

Организаторът на маратона раздаде и  награди за някои от участвалите - определен брой посещения на Спа център Данубе: награда за най-млад участник Владимир Минев на 7 месеца, за най-възрастен участник Димитър Димитров и за участник, пробягал най много обиколки - варненецът Венцислов Младенов, който подели наградата с останалите двама варненци Андон Гатев и Даниел Кубашлиев. 


За Александър Тодоров това не е първото, няма и да е последното подобно събитие, което той организира - много скоро предстоят други подобни. Партньори на събитието бяха РБ "Партений Павлович", Застраховатерна компания "Олимпик", Био магазин "Зелен" Силистра, Net Worx, хотел "Данубе, "Девин", Бар кафе &ZO, Car trade one.

Димитър Пецов, ploshtadsvoboda.blogspot.bg


ФсБ-профил на РБ Партений Павлович: Организаторите на благотворителната инициатива ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ" - Застрахователна компания „Олимпик” - Генерална агенция Силистра и партньорите им от NetWorx и „Зелен Био” магазин, дариха на Регионална библиотека „Партений Павлович” новозакупени книги на стойност 1621 лв. , според броя на направените пробези от участниците в проведения на 14 май благотворителен маратон. Екипът на Регионална библиотека „Партений Павлович” благодари на организаторите и на участниците в маратона и им пожела да продължат да подкрепят значими общественополезни инициативи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар