вторник, 16 май 2017 г.

Топ турнир по баскетбол за 24 май в Силистра

Навръх 24 и 25 май зала "Дръстър" в Силистра е домакин на междузоналния турнир за излъчване на финалист от националното първенство по баскетбол за кадети до 16 г. с участието на БК "Доростол" Силистра с тр. Светлана Тодорова. Гостуват: Академик София, Лукойл-Академик София и още един отбор също от столицата.

Зоната за кадетки до 16 г. е на 24 май, но във Варна, с участието на БК "Доростол" с тр. Росица Атанасова, и още: Черно море Варна, Рилски спортист Самоков и др.

На 4-5 юни Силистра е домакин и на зоната за момчета до 14 г. с участието на БК "Доростол" с тр. Светлана Тодорва, и още: Лукойл-Академик София, Дунав Русе, Черноморец Бургас.

На 25-28 май във Варна са финалите за момчета с участието на БК "Доростол". Наскоро възпитаниците на г-жа Тодорова до 10 г. се върнаха от Генерал Тошево, където бяха сред най-добрите. Десетгодишните момиченца на г-жа Атанасова също ще участват в подобна фестивална проява в малкия добруджански град.

От сайта на БФБ научаваме: "Ясни са домакините на финалите при юношите и 12-годишните. Това ще са ЦСКА и БК Тича. ЦСКА бе единствен кандидат да приеме финалите при юношите. Мачовете ще бъдат в зала „Триадица“ от 31 май до 4 юни.

Спортно-техническата комисия реши да бъдат проведени и турнири за Купа на БФБаскетбол за момчета до 14 години и за кадети. Домакин на първата ще бъде Балкан. Турнирът на най-силните в тази възраст ще е в зала „Георги Христов“ на 2 и 3 юни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар