понеделник, 15 май 2017 г.

Силистренско участие на 80-годишнината на Ротари Русе

Близо 200 ротарианци от двата клуба Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе Дунав, както и техни приятели от цяла България, вкл. от Ротари клуб Силистра чрез следващия му президент Павлин Иванов, отбелязаха тържествено 80 години на ротарианството в най-големия български дунавски град.
Двамата настоящи президенти на двата клуба - Свилен Кунев и Евгени Велковски, в поздрава си акцентираха на редицата благородни инициативи в подкрепа на хора в нужда. Ротарианството е "добротворство", "ние сме хора с не особено големи възможности, но с големи мечти да правене на добрини". Сред подаръците от близо и далеч бе и силистренския дар - картина на млада художничка.
Дестрикт гуверньорът на BG 2482 Димитър Димитров връчи специалната значка за дарителство  "Пол Харис" към Ротари интернешънъл на Иво Братанов.
Близо две часа и половина Тони Димитрова и млади русенски таланти се грижиха за доброто настроение на русенските ротарианци и приятели. Особено ценни и бурно аплодирани бяха  изпълненията на френски шансони и джаз на приятели от Копривщица и от столичния клуб "Средец".

Първият ротариански клуб в Крайдунавска Добруджа е в Силистра и бе създаден през 2000 г., но утвърден две години по-късно, а през 2007 г. своя прощъпулник имаше и ротарианският клуб в Тутракан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар