понеделник, 29 май 2017 г.

Съдийска "свирка" отне бронза на 12-годишните баскетболисти от "Доростол"

"Черно море Тича" спечели титлата от Държавното първенство за момчета до 12 години.  На финала във Варна, малките "моряци" се наложиха над "Балкан" с 86:69 и се реваншираха за поражението си от ′зелените" в груповата фаза на финалите. "Сливен баскет"  третото място след обрат срещу "Доростол" след продължение (75:71). Минута преди края на редовното време силистренци водят с 6 т., когато започна съдийската подкрепа за сливенчани, довела до кош в последната секунда и изравняване на резултат. В продължението отношението към отбора продължава и в резултат - загубен бронзов медал - първи в кариерата на поредните талантливи и борбени възпитаници на Светлана Тодорова.

Както е известно тази година БК "Доростол" не успя да класира отбор при 16-годишните за финалите, а продължава и тенденцията при зонален турнир на силистренска земя тук федерацията да праща софийски отбори, което обрича малките и по-бедни клубове да печелят възможности за участие в най-престижното състезание - финалите на държавното първенство, успехите в което носят точки и съответно макар и малки, но жизнено спасяващи субсидии на баскетболните клубове. 

Групите за финалния турнир на Държавното първенство за момичета до 16 години вече са ясни. Жребият за разпределението на отборите бе изтеглен в офиса на Българската федерация по баскетбол. Ето как изглеждат и двете групи: Група A: 1. Доростол, 2. Септември 97, 3. Левски, 4. Монтана 2003. Група B: 1. Славия, 2. Черно море Одесос, 3. Нефтохимик 2010, 4. БШ Миньор. 

Междувременно - на 3 и 4 юни, зала "Дръстър" в Силистра" е домакин на зонален турнир при 14-годишните момчета с участието на БК "Доростол" Силистра, два софийски отбора, гости от Видин и др. градове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар