четвъртък, 11 май 2017 г.

Представяне на Ивелин Статев - областен управител на област Силистра

В заседателната зала на Областна администрация Силистра в присъствието на служителите от двете дирекции, както и на медиите, бе представянето съгласно решение на МС на Република България на г-н Ивелин Статев като областен управител на област Силистра.

В ритуала участваха представители на ПП ГЕРБ – областният координатор г-н Тодор Тодоров, областният организационен секретар Денислав Димитров и д-р Мария Димитрова – ръководител на общинската организация, както и председател на Общински съвет Силистра. От името на управляващата коалиция те му пожелаха успех в изпълнение на задълженията на областния управител като представител на държавната власт.

Областният управител благодари за съвместната работа с експертите и специалистите в администрацията в досегашното си качество на главен секретар на Областна администрация. Той заяви, че вече като политически ръководител на институцията, за дейността на която има свои виждания, ще продължи да изисква изпълнението по най-добър начин на нейната основна задача – обслужването на гражданите.

Предстоят срещи с кметовете на общини и с представителите на областно ниво на министерствата, държавните агенции и ведомствата, за да продължи координацията с централната власт, както и да бъдат актуализирани приоритетите, по които да се работи заедно, за да има условия за достоен отчет на базата на добри резултати.

Според областния управител привличането на инвестиции в областта е обща задача с народните представители, местните власти, браншовите организации и структурите на бизнеса, за да се подобри състоянието на икономиката в името на развитието на крайдунавския край. Включително и в по-малките населени места, нуждаещи се от внимание, за да има ръст в предлаганите туристически услуги и работни места.

От предстоящите срещи в общините ще бъдат извлечени общи за региона проблеми, които в подходящ обем и вид ще бъдат предложени на министрите, за да станат евентуално приоритет в управлението на страната.
Г-н Статев заяви пред медиите също, че предстои да се запознае с материалите, които неговият предшественик на поста – г-н Петко Добрев, назначен от правителството с министър-председател Огнян Герджиков, му е оставил като анализи и препоръки за взаимодействие с централната власт по различни проблеми, характерни за област Силистра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар