вторник, 23 май 2017 г.

Първият випуск на ТМТ Силистра на другарска среща "50 г. по-късно"

Среща „50 години по-късно“, т.е. половин век след завършването си, ще проведе на 27 май т.г. първият випуск на ТМТ „Владимир Комаров“ (сега ПГМТ със същото име). Очаква се поне 50 души от тогавашните абитуриенти (май 1967 г.) и петима учители да се явят на срещата, за която програмата започва в 11 ч. с откриване, почитане на паметта на починалите учители, с приветствие към участващите, както и към учебното заведение.

Настоящият директор Петранка Георгиева също ще поздрави юбилярите, наближаващи 70-те години. Ще бъде поднесен венец пред паметника на патрона на училището – някога техникум, днес – професионална гимназия. Ще бъдат открити обновените възпоменателни плочи „50 години ТМТ“ и „50 години първи випуск“. Предвидено е да бъде разгледан музеят на гимназията, след което заедно всички ще преминат през града, за да се отправят към заведението за другарския обяд, организиран от инициаторите. 

„Ние строихме сегашните корпуси на училището, но завършихме без да сме учили в тях. Градежът бе с тухли от събарянето на ресторант „Москва“ в центъра на града, където години наред бе едноименното кино, а сега е търговски център. Имахме завършили в 4 специалности – ел, двигатели, топла и студена обработка на металите. В онези години директор бе Георги Георгиев, който после бе и в ръководството на „Оргтехника““, каза инж. Петър Чаушев, дълги години директор на някогашния завод „Добруджа“, който е един от първите випускници на ТМТ. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар