вторник, 23 май 2017 г.

Българо-словенската танцова двойка Добрев - Месец в подстъпите на европейския елит и при възрастните


Българо-словенската танцова двойка Илия Добрев (Силистра) - Ана Месец (Любляна) записа в своята кариера първо европейско първенство по стандартни танци за състезатели над 19 г. и, независимо от крехката си възраст, вече е в подстъпите на европейския елит и при възрастните.

Шампионатът бе в град Оломоуц, Чехия (някогашна столица на Моравия до 17 в.), намиращ се близо до град Бърно В него участваха водещите двойки на 35 европейски страни. Сред тях Илия и Ана се класираха на 33-то място от 60 двойки, но са се представиха блестящо, влизайки без реданс във втория кръг, т.е. директно, което на този етап е било е целта на екипа на двойката.

За състезанието разказва майката на Илия Радина Добрева: "Много сме доволни, защото стартът е добър. Илия и Анабяха може би най-младата двойка и е хубаво, че получиха шанс да участват на тподобен форум в толкова начален етап на кариерата си при най-големите. Организацията беше перфектна, атмосферата - страхотна. Беше си голямо вълнение за всички нас.

На следващия ден двамата участваха в открития международен турнир и стигнаха до полуфинал, което ги придвижи близо 20 места в световната ранг листа и сега са 141-ви. Танцуваха и в двата дни много добре и може би заслужаваха да са малко по-нататък в класирането, но те са съвсем млади, а в тази група всичко започва от началото и си има йерархия, която се спазва. Така че сме много доволни и щастливи от видяното и се надяваме нещата да вървят и занапред в правилната посока, т.е. да се придвижват малко по-малко по-напред в класирането в следващите състезания и турнири". В интернет на адрес www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=Ts-6bfrClMA може да бъде аплодирано задочно изпълнение на талантливите балкански танцьори чрез видео на световната танцова федерация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар