събота, 13 май 2017 г.

Хиляди шаранчета подновиха рибното дунавско богатство край Силистра


Около 70 хиляди малки шаранчета бяха пуснати в Дунав край Силистра, като зарибяването се извърши се под контрола на служители на държавната ИАРА. Според специалистите зарибителният материал е с високо качество. Управителят на СНЦ–то партньор на начинанието Цветозар Димитров каза, че малките рибки са с тегло до 150 грама. Предстоят още две акции, като се очаква в реката да бъдат пуснати общо около 200 хиляди малки рибки.

Специалистите смятат, че над 90 на сто от тях ще се приспособят към новите условия в естествения водоем. По смомени на рибари подобна акция с толкова голям размер не е провеждана при Силистра в река Дунав от 40 години, макар през последните години спорадично различни ведове риба да е подновявана с малките им посестрими.

Шаранчетата от акцията, организирана от бизнесмена Тодор Тодоров, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ, заедно със СНЦ „ТРК” Силистра, са от местен язовир рибарник. Актът на зарибяването се превърна в атракция за гражданството на Силистра и на нея присъстваха представители на различните видове власти – Областна администрация, община, общински съветници и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар