сряда, 31 май 2017 г.

Нов филм "произведено в Силистра"

В историята на кинопроизводството в Силистра влезе още един филм, дело на младия режисьор Адриан Ал Жазар, представен  отново в кино „Латона“ пред стотина възторжени зрители. „Джерико – последният град“ се нарича около 30-минутната лентата, снета за пет месеца на различни места в крайдунавския град със съдействието на местни фирми.

Какво казва авторът, чието дело са още сценарият и монтажът, както още кастингът и подборът на терените за снимки: „Доволен съм, че постигнах филм, какъвто винаги съм искал да направя или по точно да реализирам жанра фантастика комедия. За мен беше нещо ново и подходих с известна несигурност и уплах към този проект. Занапред мисля да продължа в същия жанр, ако имам възможностите да го направя“. 

Според предварителните впечатления на реализаторите на проекта, по.младите зрители са разбрали точно за какво става дума във филма – за зависимостите, включително от интернет, докато за по-възрастните е било по-трудно да се ориентират в посланията, поради което явно сюжетът е останал до известна степен неразбираем. Да припомним, че за две години Ал Жазар реализира няколко филма (предишният бе „Приключенията на Спиртозов”). За всички филми: www.nightmarestudio.net/news.

Няма коментари:

Публикуване на коментар