понеделник, 22 май 2017 г.

Нови отличия за децата от школата по изобразително изкуство и керамика с. Зафирово

Децата от школата към НЧХристо Ботев – 1901 г.” извоюваха три отличия от два национални конкурса НК& „Мадарският конник - символ на историческото минало и на европейското бъдеще на България – 2017 г.” в гр. Шумен, в който участваха за четвърта година и НК „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев” в гр. София, съобщи тяхната ръководителка Лорета Станева.

Във втория децата спечелиха две отличия - в един от разделите (приложно изкуство) Селин Назми Бирджан с модел на скулптора по приказката „Лястовицата” е с първо място в първа възрастова група. В същия раздел във възрастова група Весела Цонева Аврамова  се класира на трето място с релеф по приказката „Вечно приятелство”. В конкурса участваха шест ученици от школата с пет творби на приложното изкуство и с пет рисунки по приказките на българския  ненадминат разказвач на приказката. Церемонията по награждаване се състоя на 19.05.2017 г. в НДД – гр. София, но децата не присъстваха на тържеството по награждаването.

На следващия ден, 20 май, в Регионален исторически музей Шумен бе награждаването на победителите в тамошния порвеждан за девети път конкурс с участие на класираното дете от с. Зафирово. Малките творци се състезаваха в пет направления (литература, рисуване, приложно изкуство, компютърна рисунка и компютърна презентация).

Децата от школата в Зафирово участваха в едно от направленията  -приложно-декоративно изкуство. За конкурса те изпратиха десет творби: на  Галена Георгиева – 10 г., Свилен Петков – 11 г., Преслав Петров – 10 г., Весела Цонева – 9 г., Кремена Георгиева – 8 г., Селин Назми – 9 г. Журито класира творбата на Преслав Петров Михайлов на първо място в първа възрастова група, награден с медал, грамота и предметна награда. За призьорите на конкурса, техните родители и ръководители беше литературно-музикална програмаи организирана екскурзия до с. Мадара и Мадарски конник.

                                                                                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар