неделя, 14 май 2017 г.

40 добруджанчета на руски конкурс в Шумен

Над 40 деца и подрастващи от 4 до 17 години от област Силистра се явиха на зоналния етап на конкурса за руски песни, танци и слово "Пусть всегда будет солнце", проведен в град Шумен по линия на НД "Русофили". Те бяха представители на различни възрастови групи, които са сред най-добрите от регионалния етап, проведен през м. април в крайдунавския град. "Тепърва предстои да разберем резултатите, след като ни пратят протокола от решението на журито", заяви Нина Димитрова, водач на групата като областен координатор на НД "Русофили" за област Силистра.

Трио "Елмина" от ЦМИ "Мегатон" се представи с известната в миналото песен "Тримата мускетари" от едноименния филм. Рая Илиева, Яна и Рада Диневи бяха също "трио" сред най-малките (4-6 г.). Сестрите Милица и Елица Тодорови за пореден път бяха част от рускоезичния конкурс, в който и в предишни години са били сред най-успешните изпълнители. Гергана Стоянова от ОУ "Христо Ботев" Алфатар пя песен за мама. 8-годишната Деница Неделчева посвети песен на Червената шапчица.

Децата от ДГ "Нарцис" се изявиха по най-достоен начин, но с танц, посветен на майките. Близо 20 участници от мажоретния състав на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Силистра също се включиха успешно в проявата. 6-годишната Жаклина Жекова се представи със стих на Ал. Блок, а Севиляй Хасан от ООС "Младост" Силистра участва при най-големите - 9-12 клас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар