петък, 12 май 2017 г.

Майски празници в Дулово в очакване на…фестивала „Златното магаре“

 


Майските празници в община Дулово започнаха с Ден на талантите и с празник на книгата на 4 май, организиран от Градска библиотека към НЧ „Н. Вапцаров“. На 5 май бе представена гостуваща изложба на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски.
На същата дата децата от група „Гълъбчета“ към ДГ „Мир“ – гр. Дулово проведоха битов празник „Баба и дядо са нужни като хляба“ с участието на началника на отдел „Образование“ Мариана Йорданова, която подари на групата енциклопедии и книжки с приказки.

На 9 май бе отбелязан Денят на Европа и Денят на Победата над фашизма с поднасяне на венци пред паметниците на загиналите във войните. Открита бе и ретроспективна изложба от дуловския карнавал „Златното магаре“ през годините, чието поредно издание очакваме на 14 май от 16 ч. по централните улици на града.

С празнична и тържествена церемония СУ „В. Левски“ –Дулово отбеляза своята 65-а годишнина навръх 9 май. Гости бяха началникът на РУО на МОН Силистра д-р Габриела Миткова, кметът на Община Дулово д-р Ю. Ахмед, заместник кметът  „Хуманитарни дейности“ Доротея Тотева, началникът на отдел „Образование“ Мариана Йорданова и директори на училища от община Дулово. Специални гости по случай празника на най-голямото училище в област Силистра – СУ „В. Левски“, бяха трио „Тенорите“, които завършиха концерта си с песента „Моя страна, моя България“, заедно с възпитаниците на училищния хор с ръководител Стоян Тотев. Областна администрация Силистра присъства задочно с поздрав за празника.

На 11 май бе открита авторска изложба живопис на учителя Сечкин Хаджъсюлюш, чиито възпитаници вече жънат успехи на различни конкурси. Кръгла маса, организирана от СУ „В. Левски“  бе проведена в зала 1 на община Дулово на тема „Времето е в нас и ние сме във времето. Денят завърши с концерт, продукция на читалищните състави към НЧ „Н. Вапцаров“ – гр. Дулово.


На 12 май бе проведена среща на хумористите от съседните градове Исприх, Кубрат и Силистра в залата на Община Дулово. Майските културни тържества продължават и през следващите дни. Сред външните гости засега бе Трио Тенорите, предстои концерт и на Веселин Маринов и Ансамбъл „Филип Кутев София на 14 май от 19,30 ч. на пл. ЕДИНСТВО в центъра на град Дулово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар