сряда, 5 октомври 2016 г.

Първа награда за график от Силистра в национален конкурс

Силистренският график Димитър Кулев, който работи в Художествена галерия Силистра и е председател на Групата художници на СБХ в региона, спечели престижната първа награда за графика в Националният конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика.

Той бе номиниран на регионално ниво във Варна, където представя свои творби, към които добавя нови за общонационалното си представяне. В четвъртък – 6 октомври, той ще участва в националната изложба, която се открива в София.

Конкурсът цели предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.

Организаторите са предприели действия за осъществяване на  изложба в чужбина, на която да бъдат показани наградените творби и каталог с всички наградени автори и участници в заключителната изложба през 2016 г.

В продължение на две календарни години (2015 – 2016)  на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете: Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар