сряда, 26 октомври 2016 г.

11 наградени общественици за Димитровден - празник на община Ситово

Кметът на общината Сезгин Алиибрям
награждава присъствалите на тържеството

В Общински съвет Ситово по покана на председателя му Станчо Арсов и с участието на кмета на общината Сезгин Алиибрям бе проведено тържествено заседание на местния законодателен орган по повод събора на общината в чест на Димитровден – големия християнски празник, с който е свързан по традиция и краят на селскостопанската година.

В заседанието от името на Областна администрация Силистра участва заместник областният управител Елена Томова, която приветства с поздравителен адрес от областния управител Стоян Бонев: „Пожелавам на общинските съветници и на служителите в Общинска администрация Ситово да имат необходимата инициативност, благодарение на която да реализират нови идеи и съвременни социални практики. Честит празник!“
Приветствия поднесоха също представители на местното самоуправление от общините Силистра, Дулово, Главиница и Кайнарджа. В изпълнение на решение на Общински съвет Ситово бяха врачени награди на граждани за техни изяви през годините – почетен знак за граждански принос или грамоти за обществена ангажираност на: дългогодишния директор на училището в Добротица Златан Вълчев, Ивайло Йорданов и Муса Мусов – бизнесмени, Тахир Мемиш – общественик (посмъртно), Сабри Акиф – спортен деятел, Кямил Абил – пазител на традициите от село Искар, Иван Петров – дългогодишен кмет на село Пипина, Димитрина Русева – кметски и читалищен деятел от село Попина, Денка Биринджиева – кметски деятел и общественик от село Попина, Енчо Стойчев – в миналото 25 г. училищен директор в село Добротица, Маринчо Христов – дарител от село Ситово, и др.
В навечерието на патронния празник на местния храм, носещ името на Св. Димитър, в двора на църквата е изграден уникален мемориален комплек със символични погребения на ситовци, повечето от които са жертви от събитията в Добруджа и изселвания на българското население в Молдова в годините след Първата световна овйна, както и на двама фронтоваци от Втората световна война. Инициативата е на църковното настоятелство и на Народно читалище „Христо Смирненски“ село Ситово.
Областният управител Стоян Бонев поздрави със специални послания с празника Димитровден настоятелствата на всички православни храмове в рамките на Доростолска епархия, носещи името на светията. Представителят на МС за област Силистра поздрави чрез сайта на Областна администрация миряните и отците от 9 храма в Доростолска епархия, носещи името на св. Димитър Солунски

Няма коментари:

Публикуване на коментар