понеделник, 24 октомври 2016 г.

Добруджанско участие в тържеството "20 години Програма достъп до информация" София

Калина Грънчарова - гл. редактор на
в. "Тутракански глас" (в средата),
сред координатори от други области -
Варна, Монтана, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Добрич и др.
Програма Достъп до информация отпразнува своята 20 годишнина в една от залите на хотел БАЛКАН в София. По покана на изпълнителния директор на  Фондацията д-р Гергана Жулева, в тържеството участва и представителят на област Силистра Калина Грънчарова - областен коодинатор от 2003 г. насам.

Вече 20 години Програма Достъп до информация наблюдава състоянието на достъпа до информация, като предоставя безплатна правна помощ в случаи на търсене на обществена информация, подкрепя журналистически разследвания по обществено значими теми и провежда обучения и разяснителни кампании за правото на достъп до информация.

За петнадесета поредна година екипът на програмата подготвя и публикува  годишен доклад "Състоянието на достъпа до информация в България", като  препоръките в тях променят законодателство и практики.

ПДИ инициира и организира Годишна церемония за Международния ден на правото да знам от 2003 година, в която се отбелязва приноса на граждани, неправителствени организации, журналисти и институции към свободния достъп до информация. 


По http://bcnl.org/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар