петък, 28 октомври 2016 г.

Шампионско посещение при областния управител на Силистра

Областният управител на област Силистра Стоян Бонев прие на специална среща представители на Карате клуб „Славия – Истър“ Силистра по повод последните за тази година успехи на състезателите, възпитаници на треньора Сергей Петров.

На поканата му се отзоваха изпълнителният директор на клуба Катя Дечева, световният шампион при мъжете Деян Данаилов и носителят на бронзов медал при кадетите Рафаил Андреу.
Като най-дългогодишен административен отговорник на клуба от създаването му през 1989 г. насам г-жа Дечева представи резултатите на клуба в проведеното наскоро в Бургас световно първенство по шотокан карате-до и Деветата световна Кохай купа с участието на 1 500 състезатели от 45 държави.
Областният управител поздрави състезателите и техните ръководители и треньори, пожелавайки им нови успехи, независимо от трудните условия, при които тренират.
Гостите споделиха впечатления и от най-добрите моменти от развитието на клуба през последните 27 години, откакто е учреден в края на 80-те години на миналия век, вкл. и в продължение на години под ръководството на Димитър Чолаков.
Над 300 са медалите, спечелени от състезателите на г-н Петров през годините в различни състезания. Повече от 2 000 са младежите и девойките, тренирали в клуба – един от първите в България по рода си. Близо 10 са възпитаниците на клуба, учили във военни и полицейски училища и висши учебни заведения, които днес са офицери в структурите на МВР, армия, флот и др.
От пет години КК „Славия - Истър“ е изнесъл част от дейността си в две силистренски основни училища – „Отец Паисий“ и „Св. св. Кирил и Методий“, с ръководствата на които има сключени договори за обучение по карате на 50 деца от 1-3 клас всяка година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар