петък, 28 октомври 2016 г.

В двора на ОУ „Отец Паисий“ Силистра бе чествана 155-ата година от основаването на първото в крайдунавския град училище

28/10/2016

В двора на ОУ „Отец Паисий“ Силистра бе чествана 155-ата година от основаването на първото в крайдунавския град училище, за чийто наследник се смята днешното школо, носещо името на великия възрожденец Паисий Хилендарски.
 
Представяне на специалния гост на тържеството – Читалище на колела „Бащино огнище“; ученици, учители и гости, облечени в народни носии, вкл. и на общото хоро, се включиха в училищния празник, наречен на „На мегдана. Нека да е българско“ са само част от инициативите в програмата на училището с директор Камелия Рачева.
 
На празника властта бе представена от председателя на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова, заедно с други общински съветници и от Денка Михайлова – зам. кмет на община Силистра. Изправени в пълен ръст, учениците и техните родители и гости изписаха цифрата 155 в двора на училището, размахвайки националния флаг на Република България.
 
Областният управител Стоян Бонев изпрати до участниците в тържеството поздравителен адрес, за да приветства участниците. Представено бе посланието и на кмета на общината д-р Юлиян Найденов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар