понеделник, 3 октомври 2016 г.

Областна администрация уважи изявите на кметство в община Тутракан, на мебелна фабрика и на детски комплекс в Силистра


От името на областния управител на Силистра Стоян Бонев и на Областна администрация Силистра бяха поздравите до организаторите на четвъртия кулинарен фестивал в тутраканското село Нова Черна, превърнало се в международна проява – с румънско участие, защото основен акцент в него е приготвянето на балканско ястие мамалига на базата на полента и царевица, известно още като качамак, но и с други имена в различните краища на страната. 

Сред гостите на празника, преминаващ под патронажа на кчета на Тутракан д-р Димитър Стефанов, наситен с фолклорни традиции и ритуали, бе и заместник областният управител Младен Минчев, редом до 12-членна делегация от Румъния, където в сайт в Олтеница се излъчва 40-минутен филм в Ю туб на адрес https://www.youtube.com/watch time_continue=237&v=NDEWKajb4Qs. 

Следващата изява от подобен род в Крайдунавска Добруджа е на 15 октомври в село Сребърна - кулинарното състезание "Гозбите на Добруджа".


В първия ден на новата седмица в Силистра с водосвет бе открит обновеният търговски комплекс на Фабрика за мебели „Димов“, в която заедно с представители на местното самоуправление бе областният управител Стоян Бонев, който поздрави собствениците с придобивката, която е и нов социален момент в областта. Кметът д-р Юлиян Найденов участва в разрязването на лентата на комплекса.

Днес в 16,30 ч. е откриването на новата учебна година в единствения в област Силистра Обединен детски комплекс, в който има възможности за развитие на децата в няколко направления: наука, изобразително изкуство и спорт. В специален поздравителен адрес на областния управител на област Силистра се казва: „Уважаеми преподаватели в Обединен детски комплекс Силистра, скъпи деца – носители на културни и спортни ценности от Крайдунавска Добруджа, пред Вас е новата учебно-творческа година… На добър час на всички покорители на знанието и на красотата в творчеството!“

Няма коментари:

Публикуване на коментар