петък, 14 октомври 2016 г.

Рибарската махала и музеят на лодките в Тутракан с най-висока оценка от екип на ННЕК ЮНЕСКО


С пресконференция завърши акцията на доброволци по линия на председателствания от добруджанеца Кристиян Калчев ННЕК ЮНЕСКО с р-л на екипа Румяна Капинчева по събиране на информация за дигитализиране на над 60 природни, културни и исторически моменти в община Тутракан, първата в страната, където стартира  проектът "Приятели на българските съкровища", осъществяван под патронажа на евродепутата Момчил Неков със средства на благодетели. 

Рибарската махала и Етнографският музей на дунавския риболов и лодкостроене имат най-високи оценки и ся предложени за включване в замисления Сборник на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО. В работата на екипа в града членовете му имаха пълното съдействие на кмета д-р Димитър Стефанов и на Общински съвет Тутракан в лицето на неговия председател Данаил Николов.

"Щастлив съм, че съм кмет на най-красивия крайдунавски град, къд на пресконференцията във връзка с началото на проекта. С този проект Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО България има за цел да събере, класифицира, обработи и представи в специален интернет портал информация за културно-историческото наследство, биоразнообразието и природните забележителности на страната ни.

Проектът "Приятели на българските съкровища" се провежда под патронажа на петима евродепутати: Момчил Неков и Илияна Йотова от БСП, Светослав Малинов от Реформаторски блок, Мария Габриел от ГЕРБ, както и българката Костадинка Кунева, избрана от гръцката партия СИРИЗА.

По информация на Калина Грънчарова и община Тутракан - Фейсбук профили


Няма коментари:

Публикуване на коментар