вторник, 4 октомври 2016 г.

В Добротица учебната година започна с подарък от бивш ученик, живеещ в Германия

Основното училище в село Добротица, носещо гордо името на своя патрон Паисий Хилендарски, е от средищен тип и в него се обучават децата от Добротица, Босна, Любен и Златоклас. На 15  септември то отвори широко врати за 107 момичета и момчета, ръководени от 14 педагози.

Празничната проява бе уважена от заместник-кмета на община Ситово Галина Йорданова, от кмета на с. Добротица Искра Георгиева. В тържеството се включи и бившият ученик от с. Любен Бейха Джагер, живущ от 36 години в Германия, понастоящем работещ в автомобилната фирма „Порше“  който дари на учениците два микрофона, химикали и лакомства.

Стилната и добре подбрана литературно-музикална програма посрещна 12 първокласници и техните родители. След официалното откриване последва и обща родителска среща, която имаше за цел да подготви и избере Обществен съвет за учебната 2016-2017 година, и още един паралелен колективен орган  по Проекта „Твоят час“.

Директорът на училището Златан Вълчев, носител на таз годишната награда „Неофит Рилски“ на МОН, разясни на ученици, родители и обществеността важните и неотложни ангажименти пред педагозите и училищата с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование, влязъл в сила от 1 август  т.г.

Гордост за средищното училище е партньорството с ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново, за видео участия в лекции на студенти при тяхната подготовка за работа с деца билингви, т.е. общуващи на няколко езика, сред които и т.нар. майчин.

Както е известно, всяка година  в ОУ „Отец Паисий“ се посрещат много гости на  патронния му празник с  традиционен театрален спектакъл. През 2017 училището ще отбележи своя 130-годишен юбилей под  наслов „В началото на ХХ век…“. Училищният спектакъл умножи своята публика и повиши интереса към проявата.


Чест за училището е присъствието на представители на МОН, на руската дипломация, на областната и общинската администрации. Учебното заведение  тази година бе домакин и участник в ІV-ия общински фестивал „Четири стъпала на знанието“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар