вторник, 18 октомври 2016 г.

Певец от латино дуо рисувал градове като Силистра

Участникът в легендарното латино
дуо „Лос Хемелос”, който бе певец, китарист, поет и художник, си отиде на 66-годишна възраст след богата творческа кариера, включително и като художник, рисувал "прекрасни места в България - Несебър, Велико Търново, Велинград, Варна, Силистра, Копривщица", както написаха след кончината му в сайта на СБЖ (http://sbj-bg.eu/index.php?t=33175). Дуото „Лос Хемелос” („Близнаците”) на братята близнаци Николай и Димитър Константинов.

То изпълнява главно песни от Мексико и от други страни на Латинска Америка, е в пика на популярността си през 80-те и 90-те години. Двамата многократно са правили общи хитови изпълнения с Йорданка Христова. Самостоятелните им изяви, към които понякога се присъединява и сестра им Валентина Серафимова, печелят адмирации у нас и в чужбина. Имат многобройни записи в БНР и БНТ.

След кончината през 2008 г. на Димитър Константинов братът Николай за известно време прекратява музикалната кариера, порусен и от още една тежка загуба в семейството - в същата година си отива и синът му Андрей, едва 27-годишен, също певец и китарист.
По-късно Николай успява да надвие болката и заедно с племенника си Янко, който е син на Димитър и също пее и свири на китара, възобновяват дуото „Лос Хемелос”. Така двамата, често в компанията на Валентина Серафимова, продължават историята на легендарния дует. Те са любимци на посолствата на латиноамериканските страни и на Испания у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар