четвъртък, 22 януари 2015 г.

Успешен старт на годината за СК „БАГАИН" - Силистра - четири медала и едно пето място за силистренки от държавното лично първенство в Сливен

      На 17 януари в град Сливен се проведе първото за годината  състезание  от наситения  спортен календар на СК „БАГАИН”. Държавно лично първенство в женската борба, във възрастови групи момичета, кадетки и девойки. Спортен клуб „Багаин” - Силистра се представи  със седем свои състезателки в трите възрастови групи – по три при момичетата, и кадетките, и една девойка. Клубът направи един много успешен старт за годината, що се отнася до постигнатите резултати: три сребърни и един бронзови медали и едно пето място е равносметката от участието в първенството.
     В най-леката категория /30 кг/ Катерина Колева спечели  сребърен медал с две победи с туш и една загуба. В категория 34 кг Йоанна Великова спечели същo сребърен медал, пропускайки шанса си за златото след две победи с туш и съдийско отсъждане в решаващата схватка , което я лиши от победата. Треньори на най-малките състезателки са Цветан Цвятков и Стефан Стефанов. 
       Уверено представяне в началото на сезона и за Пенка Лалева, миналогодишна шампионка по борба и медалистка в няколко вида единоборства. Тя достигна уверено до финал с две категорични победи с туш в категория 60 кг при кадетките. В същата възрастова група много добро представяне и за Лидия Заркова, която извоюва бронзов медал в категория 55 кг. Добро представяне в категория 48 кг направи и Гергана Златева, спечелила пето място в класирането с една победа.
      И седемте участнички в първенството са възпитанички на ОСУ „Дръстър”-Силистра. „Заради участията в няколко вида единоборства календарът на СК „БАГАИН” е много наситен тази година", сподели треньорът Неделчо Цветков, изразявайки безпокойство относно финансовата обезпеченост на участията на едни от най-добрите ни спортисти. Той изказа и дълбока благодарност от името на състезателите и треньорите за подкрепата направила възможно това чудесно постижение.

   Въпреки трудностите очакваните добри резултати са част от амбицията на спортистите и треньорите в клуба.В събота и неделя е поредното състезание по джудо в София за юноши и девойки старша възраст, в което участие ще вземат момичета и момчета, възпитаници на СК „БАГАИН” с треньор Неделчо Цветков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар