четвъртък, 15 януари 2015 г.

В края на един рожден ден

         В началото на 2015 година написах в един сборен празничен материал: „Колко малко му трябва на българина – коледата да е възможна и новата година – заможна!“ 
      Януари вече е преполовен – изтърколиха се мръсните дни, Богоявление, Ивановден, Бабинден е наред в оригиналния си ден, после на Атанасовден ще хвърляме капи, че е свършила зимата. 
    И рождените дни започнаха един след друг да се нижат като на невидима броеница. Колко малко му трябва на човека в днешно време в такъв ден – да целуне близки и приятели и да се здрависа с хора, които го обичат.
    Разбира се, и да приеме благопожеланията на стотина „свои“ по телефона и няколко пъти повече във Фейсбук, вкл. и виртуални другари, които никога не е виждал на живо, но с които флиртува, хортува и интригува в социалната мрежа.
Душата се пълни с думи, които никога не излизат от употреба, защото са носители на енергия и на сакралност, от която имаме нужда. Казана дума – хвърлен камък.
Наскоро в интернет намерих следния текст: „Чуваш отсрещния – говори. Думите му стигат до теб и предизвикват мисли, а те чувства или първо са чувствата и после са мислите? Кой да ти каже, като и двете възникват по-бързо от скоростта на светлината? И следва твоята емоция, реакция в зависимост от това, какво си си помислил и как си го почувствал.  Какво е истинското значение на думите и имат ли скрит смисъл те? Какво е посланието на думи като благодаря, пари, чудо....?“
А какъв смисъл имат допълненията във вид на електронни картички, в които доминират с изящество рози с безкрайни дози, теменужки веселушки и други вечни в представата ни за романтика цветя.
Усещаш пръски от шампанско. Долавяш аромат на старо вино. Преглъщаш вкуса на квалитетно уиски и се нагласяш да си подостриш настроението с глътка отлежал коняк от тумбеста бутилка с червена или черна капачка.
И някъде наоколо те жадува едно кафе, галещо сетивата, петимни за всемирен покой, домашен уют и душевна хармония. В миг незнаен в съзнанието ти избухва заря от емоции, които прибираш за следващия рожден ден в раковината, изпратена от някого във вид на ухо, което е готово да съхрани всякаква положителна информация.
И някак между другото забелязваш как една тежка пура дими и от пушека й се вие силует на елегантна дама с широкопола шапка, чакаща покана за танц в среднощна доба. Време, когато светът спи, а само влюбените си мислят, че денят все още не е завил страхотно към нощта. Когато най-хубавите случки са подреждат в сънища – посланията на боговете, които не е задължително да разбираме, за да им вярваме.
Благодарност към всички, които послучай моя личен ден – 15 януари, намерили време и желание, за да го отбележат в съзнанието си и да го споделят в социалната мрежа в интернет и в безкрайния свят на електронната комуникация. Бъдете благословени!
Накратко...
ЧРД!
Честито!
Честит рожден ден!
Здраве и щастие желая!
Здраве и късмет!
Много, много здраве, хъс, любов и късмет!
 Бъди жив, здрав и успял!
 Бъди много щастлив,обичан и четен!
Много професионална удовлетвореност!
Бъди жив, здрав, търпелив и успешен в работата и в живота!
Бъди винаги зареден с ентусиазъм,
нови идеи и следвай сърцето си!
 Нека има слънце в душата ти и винаги добър урожай „на нивата“ ти!
И още нещо, бъди все така праволинеен, теб нищо не те спира!
 Остани все така усмихнат, лъчезарен, емоционален,
поетичен, верен приятел и великолепен човек!
Много улични и други разходки през идната година!
Прекрасни да са дните ти!
Пожелавам всичко най-добро! 
Честит рожден ден ! Времето "лети", не ти остава нищо друго освен да му подражаваш! 
Нека от днес започне нова усмихнатост в твоят живот. Нека здравето 

ти бъде постоянен спътник, а мечтите да се роят и сбъдват, за да 

подклаждат огъня на щастливост в теб.
Все така вдъхновен, любопитен и позитивен!
Много здраве, прекрасни пътувания и чудесни пътеписи!
С пожелание за здраве, хубав празник и да продължаваш да си така обществено активен и да поддържаш тази информация за Силистра в електронното пространство за което съм ти много благодарен.
Пожелавам ти време, време, за да се случат всичките невероятни неща, които ще те накарат да се усмихваш!
Богата, щастлива и здрава година!
Приети предизвикателства и вкусени удоволствия!
Честит рожден ден. Аз празнувам два пъти в годината, когато имам рожден ден, и когато нямам. И да не забравиш да почерпиш приятелите си, защото те са като звездите – не винаги ги виждаш, но знаеш, че те са там.
Честит дa е нaй-големият и нaй-добър журнaлист нa
Силистренскa облaст.
 Честити години! Още толкова здраве и късмет!
Жив и здрав да си, и с лекота да ти се случват малките и големи успехи в живота.
Кака ти те прегръща и обича!
Поздрави на всички от зодия Кози рог! Знаех си, че си НАШ човек! То с тази зодия само хубави хора сме!
Желая ти пътувания, преоткривания и срещи с позитивни хора.
С Днём Рождения! Ярких впечатлений, вдохновения и богатырского здоровья! Спасибо господину Цукербергу, который помогает быть внимательной к дорогим и приятным тебе людям.
С  Днём рождения ещё раз! Вы теперь двойной отличник (55).
Мъжът на 50 е стара кримка...се пее в една популярна песен, но мъжът на 55 е вече е като черешовото топче на Боримечката...Нашият Данчо (аз му викам Данчо рап Георгиев)!
Бъди ни жив! Господ да бди над здравето ти...

ДАНЧО, ДАНЕ, БАТЕ, ПРИЯТЕЛЮ, РОДАТА, КОМШУ…

Няма коментари:

Публикуване на коментар