четвъртък, 22 януари 2015 г.

Среща в Областна администрация Силистра с директора на ОД на МВР и с полицаите „Служители на 2014 г.“

22/1/2015

         Областният управител на област Силистра Стоян Бонев проведе среща с директора на ОД на МВР Кристиян Петров с участието на заместник областните управители Янка Господинова и Младен Минчев. На нея бяха обсъдени основни моменти от работата на дирекцията през миналата година.
         Сред тях бе и изпълнението на Национална програма „Сигурност“ в общините от област Силистра. Програмата осигурява заетост и доходи на безработни лица, и цели подобряване на сигурността и опазването на обществения ред в населените места.  За област Силистра  преди няколко месеца бяха определени общо 110 места за длъжността „Пазач – сътрудник по опазване на обществения ред” при пълно работно време за срок до 8 месеца. Заместник областният управител Янка Господинова предложи при евентуалното й продължение на всеки три месеца да се обсъждат резултатите, за да се оптимизира работата на помощниците на властта при опазване на реда в кметствата на общините.
        От страна на ръководството на МВР в областта бе споделено, че и в други страни – като Франция и Румъния, има различен опит с подобни начинания – граждански наблюдатели, доброволци за опазване на бърза помощ и др., които заслужават да бъдат разгледани. Идеята е да се извлекат полезни практики, за да бъдат ползвани при български условия.
       В срещата бе вписан и тържествен момент с награждаване с поздравителни адреси и сувенири на тримата „Служители на годината 2014“ на Областна дирекция на МВР. Това са Пешо Петров, началник  на сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, старши разследващ полицай Диана Илчева и младши полицейски инспектор Атанас Атанасов, постигнали най-високи професионални резултати през миналата година. Призът „Служител на годината” бе учреден през 2013 г. и се връчва за втори пореден път в три направления – криминална полиция, охранителна полиция и полицейско разследване.
        С поздравителен адрес и сувенир бе отличен и директорът на ОД на МВР Кристиян Петров за постигнати резултати в работата на дирекцията  – през последните месеци ръководеното от него ведомство е на челните места по разкриваемост в страната, а на територията на областта няма неразкрити тежки криминални престъпления.

Няма коментари:

Публикуване на коментар