вторник, 13 януари 2015 г.

В езиковата гимназия в Силистра откриват Център за интерактивно обучениеОбластна администрация Силистра е сред поканените институции за участие в откриването на Център за интерактивно обучение в Езикова Гимназия „Пейо Яворов“ в Силистра. В резултат на предоставените средства от Фондация „Америка за България“, както и съфинансирането от страна на община Силистра, на практика е реновиран целият първи етаж на гимназията. Грантът е от конкурса „Училище на бъдещето“, а проектът се казва „Новите технологии – катализатор на промяната“.
www.americaforbulgaria.org: "Поради големия интерес и високото качество на представените проекти в конкурса „Училище на бъдещето”, Фондация „Америка за България” взе решение да финансира 10 училища, вместо първоначално обявените 5.
В конкурса училищата представиха идейни концепции, бюджет, архитектурен план и екипно защитиха предложенията си пред комисия. След оспорвана конкуренция имаме удоволствието да обявим (в азбучен ред) училищата, чиито проекти са финансирани: от София – Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски”, СОУ „Св. Климент Охридски” и СОУ „Елин Пелин”; СОУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище, Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, ЕГ „Пейо Яворов” – Силистра, МГ „Д-р Петър Берон” – Варна, ОУ „Димитър Петров” – Сливен, ОУ „Св. Климент Охридски” – Бургас, ПМГ „Акад. Боян Петканчин” – Хасково.
Конкурсът „Училище на бъдещето“ има за цел да подобри образователната среда в общинските и държавни училища в България, като поощри използването на съвременни методи на преподаване и нови технологии в класната стая. Финансирането за всеки един от десетте одобрени проекта е на стойност до 200 000 лв." 

Няма коментари:

Публикуване на коментар