сряда, 28 януари 2015 г.

Гинекологът д-р Попов начело на болницата в Дулово


Общинският съветник от Силистра д-р Константин Попов, по специалност гинеколог и до преди година директор на РЗИ в Силистра е новият управител на МБАЛ ЕООД – Дулово, научаваме от профила ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО във Фейсбук.  Болницата е 100% общинска собственост. На основание решението на общинските съветници кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед ще е договорът с гинеколога д-р Попов, за да ръководи МБАЛ Дулово до обявяване на конкурс.
С решение на Общински съвет Дулово на 27.01.2015 г. бе освободен от длъжността управител досегашният шеф д-р Стефан Стойчев. Решението на местният парламент бе взето с повече от мнозинство след внесена докладна записка от общинският съветник от ПП ГЕРБ и председател на групата Тодор Стаматов Тодоров. Като основен и водещ мотив за освобождаването на д-р Стойчев е посочен несправянето му със задълженията и лошите финансови резултати на здравното заведение през годините в които той е управлявал. В докладната се припомня още, че д-р Стойчев е бил назначен като управител през 2012 година с идеята да подобри работата на болницата както в организационен план, така и да завиши финансовите резултати (в онзи момент здравното заведение е с 3.5 милиона лева задължения).
През последните три години здравното заведение е било подпомагано средно с по около 300 хиляди лева годишно или с близо 1 милион лева за целия период. Общинското ръководство е оказвало съдействие за намирането и обезпечаването на болницата с медицински кадри и е съдействало за разсрочване на дългове на болницата с доставчици на лекарства. Въпреки това МБАЛ Дулово приключва 2014 година със задължения в размер на 3.6 милиона лева, което според общинските съветници от ГЕРБ и от други партии на местно ниво е ясен и категоричен показател за лош мениджмънт.



Няма коментари:

Публикуване на коментар