понеделник, 28 август 2017 г.

Силистренски и дуловски певци с награди от Конкурса РЕЧНИ НОТИ в Тутракан

Международен конкурс Речни ноти - Тутракан 2017” се проведе с над 150 изпълнители от няколко страни от Европа и Азия. Солистките на ДВГ Веселие” към НЧ Н. Вапцаров”  град Дулово с художествен ръководител Мариана Йорданова се завърнаха с награди от конкурса. В своята възрастова група Даяна Маркова спечели първо място, а Селин Сами е с втора награда. Във втора възрастова група Берфин Балабанова е на трето място. Журито бе председателствано от композитора
Хайгашод Агасян.
 
В конкурса успешно се включиха певци и от Силистра. За успеха на някои от тях във ФсБ-профила си споделя Лилия Пейчева: първа награда за трио Елмина (Елица, Милица и Марина) в раздела за филмова музика до 12 г. Триото е с втора награда в раздела за вокални формации до 12 г. и има  покана за участие във фестивал в Казахстан през месец май през 2018 г. 


Втора награда спечели Елица Тодорова като индивидуален изпълнител в първа възрастова група. И още две трети награди: за Рая Илиева и за Симона Илиева в раздела за песни от филми и мюзикъли. Вокален педагог Миглена Илиева от Мегатон.


Сн. Калина Грънчарова, Фейсбук





Няма коментари:

Публикуване на коментар