вторник, 29 август 2017 г.

10-годишен гайдар от Силистра обра овациите на събор край Стара Загора

По публикация на адрес www.monitor.bg в интернет

Ненавършил 10 години гайдар от силистренското село Калипетрово обра овациите на публиката край естрадите на дванадесетото издание на националния фолклорен фестивал Богородична стъпка (бел. ВЕРСИНАЖ-на фестивала малкият фолклорист участва заедно с Танцова школа Калипетровци, заела първо място) в курорта Старозагорски минерални бани, посветен на 50-ата годишнина от обявяването на селището за национален курорт. Лично кметът Станчо Станчев посрещаше гостите с приготвен от него билков чай.

По думите на члена на журито, доц. д-р Валентина Райчева от Института за етнология и фолклор при БАНБорислав Лазаров съвсем скоро щял да надмине по умения преподавателя си Велико Великов, който е сред най-успешните възпитаници на ковачницата за певци, музиканти и танцьори „Филип Кутев в град Котел.

Близо 4 000 изпълнители от 60 общини в цялата страна се включиха в двудневното издание на фестивала, който е под патронажа на Съюза на тракийските дружества в България. Десетки изкусни занаятчии демонстрираха уменията си, сред тях беше и шуменката Албена Стоянова, която от пет години изработва оригинални кукли в народни носии. Преди месец Албена изработила и макет в мащаб 1:40 на Вазовата къща в Сопот, който ще бъде включен в пътуваща експозиция, предназначена за хора с проблеми в двигателния апарат. В близост до шуменката подреди щанда си и рускинята Елена Димова, майсторка на оригинални декупажни изделия. 

1 коментар:

  1. Ебахти гнусливия педераст. Човека даже греши на повечето колена, изобщо не става за нищо. По - скоро бих му казал да си седна да насрания задник и да потренира малко, за да го уважават музикантите, а не да му се кефят хора, които не разбират от музика ;).

    ОтговорИзтриване