четвъртък, 31 август 2017 г.

Силистренка ще дари японци с народен Бг-костюм

В Областна администрация Силистра бе поредната приемна на областния управител Ивелин Статев, провеждана за граждани всеки четвъртък след предварително записване, както е обявено на сайта ss.government.bg. Над 30 са от м. май т.г. насам пожелалите да поставят на вниманието на областния управител свой случай или обстоятелство, нуждаещо се от съдействие за разрешаването му.

Този път до представителя на държавната власт в област Силистра достигнаха въпроси по две теми: единият е от личен характер на г-н Мл. Иванов, пред когото стои решаването на проблем, свързан с регулация на имот в район, близък до град Силистра, и по който има заведена преписка. 

От обществено значение бе запитването от Клуб „Добруджа“ при НЧ „Доростол“ Силистра – един от най-успешните за изворна народност (обичаи, песни и танци), представен на приемната от Мария Христова – организатор, и от Румяна Радева – дългогодишна самодейка, внучка на прототипа на Йовковата литературна героиня Албена - един от най-вдъхновяващите духовни символи на етнографска област Добруджа.

Те уведомиха г-н Статев, че в знак на благодарност за отношението на институциите и на обществеността към дейността на клуба, носител на множество достойни награди от събори и фестивали, по време на празника на Силистра – Кръстовден ще връчат истински женски народен костюм от Добруджа на гости от Япония.


„Това е петият поред костюм, който даряваме на хора, които смятаме, че заслужават да притежават подобно непреходно богатство“, заяви г-жа Христова, която за заслуги пред общността миналата година с решение на Общински съвет Силистра получи една от най-големите награди на община Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар