четвъртък, 31 август 2017 г.

И без снимки на еделвайси в Силистра Данчо Брадата удиви зрителите с фотописи от Пирин

Дългогодишният фотограф (още колоездач и турист) Йордан Йорданов – Данчо Брадата, подреди самостоятелна изложба от 44 снимки в една от залите на Художествена галерия Силистра с любезното съдействие на община Силистра, с домакинството на галерията и с подстрекателството на директора й Йордан Колев.

Завърнал се наскоро от поредното му пътешествия из любимия Пирин, Данчо показва фотоси от планината в богато разнообразие. Местата, които са показани на фотографиите, са предимно от най-високите части на Пирин. В едър снимков вид се виждат върхове като Вихрен, Мурад, Газей и Полежан, езерата Митрово, Тевно-Василашко, Кремански, Газейско, Превалски, Попово, както и хижа Безбог - в 8 различни погледа. Снимките са от 1998 година насам - някои са още от лентовия период на фотографията, други са по-съвременни от ерата на електрониката.


Изложбата уважиха зам. кметът Тихомир Борачев,  който поздрави автора от името на партньора на изложбата - община Силистра
(отделно поздравителни адреси от кмета д-р Юлиян Найденов и от о
бластния управител Ивелин Статев), както и от Цветана Игнатова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности”. 

В рамките на програмата Дни на Силистра Художествена галерия Силистра предлага още две изложби - на живописеца Стефан Пенчев по повод неговия 60-годишен юбилей, и на художничката Ани Димитрова, с експозиция, посветена на мира.


По публикация на  Марин Минев от АРТ Силистра във Фейсбук
снимки: АРТ Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар