сряда, 23 август 2017 г.

Учителки с опит учредиха клуб ,,Успех на ДЗИ по БЕ" (държавен зрелостен изпит по български език)


Назаем от Ил ГорановаДнес ми е ден за клубна дейност - затова ще обявя още един клуб: Клуб ,,Успех на ДЗИ по БЕ" (държавен зрелостен изпит по български език)...Клубът ще е със статут на затворена група - за да не досаждаме на общността... А защо клуб? - защото ми харесва клубната дейност. 
(1) Каква е целта? - да се обединят усилията на всички, които искат езиковата култура на учениците да е по-добра (без да анализираме резултати, без да търсим причини - не обичам да се гледа назад)...

(2) Каква ще е дейността? - ще публикуваме и ще обменяме материали, ще задаваме и отговаряме на въпроси, ще споделяме добри педагогически практики...Ще помагаме и ще си помагаме.
(3) Кого ще очакваме да се присъедини към Клуба? - без предпочитания, всеки е добре дошъл: стига да споделя общата цел, да е с позитивна нагласа и да уважава мнението на другите...
(4) Кое е първото, който ще публикувам утре сутринта? - Примерни теми, по които може да се организира подготовката на учениците за ДЗИ по БЕ (с кратки методически акценти)...След това - след това ще може да се види на страницата на Клуба.
(5) За повече информация - страницата на 
Клуб ,,Успех на ДЗИ по БЕ"...
Вече си позволих да включа някои мои приятели...
На добър час!!! Всички заедно можем повече!!!

И продължението два дни по-късно отново от Ил Горанова:

Благодаря на всички, подкрепили идеята за Клуб ,,Успех на ДЗИ по БЕ" (названието е малко дълго и тромаво, но ...това беше на първо време)...Специални благодарности и на споделилите съобщението от вчера...Клубът вече има своите членове - вече 19, а сме още лято. Поздрави на колегите от Берковица, от Плевен...Всички заедно можем повече...Поставям се в позицията на един млад учител, на когото след 01. 09. възлагат да изведе зрелостници (училището е малко и той е сам учител по БЕЛ...). Нека бъдем солидарни!

На страницата на Клуба вече е първата публикация - ,,Примерни теми, по които може да се организира подготовката за ДЗИ по БЕЛ, компонент ,,Български език"...Учителите по БЕ знаят защо е важна тази тема...Следващата публикация ще е другия четвъртък. Който иска да ни открие, ни търси на - Клуб ,,Успех на ДЗИ по БЕ".

Няма коментари:

Публикуване на коментар